Közös antenna rendszerek

Az áthangolás miatt a közös antenna rendszerek (KAR) is bizonyos változtatásokat igényelnek. Ezek az antennák, amelyek nagy – főleg panel – lakóházakban lettek telepítve, biztosítják a sugárzott jel eljuttatását az egyes lakásokba, otthonokba. A DVB-T-s antennák bizonyos csatornák vételére lettek beállítva, az áthangolás miatt azonban ezek a csatornák is megváltoznak.

Az erre szakosodott cégeknek így le kell cserélnie, illetve áthangolnia a KAR-oknál szereplő csatornaerősítőket. Az egyes hálózatok saját csatornaerősítőkkel rendelkeznek. Abban az esetben, ha az áthangolás miatt egy másik adótorony biztosítaná a jel továbbítását, akkor a cégek elvégzik az antenna (vagy antennák, amennyiben a KAR több irányból fogja a jelet) pozicionálását vagy cseréjét.

Kérjük, a szakemberek megkeresését ne hagyja az utolsó pillanatra, az áthangolás ugyanis egyik napról a másikra történik majd meg, így számolni kell azzal a helyzettel, hogy az erre szakosodott cégek jelentősen le lesznek terhelve az Önéhez hasonló helyzetek megoldásával.

Az áthangolás időpontját ide kattintva ellenőrizheti le..